Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1819
Title: | Технологічна експертиза та оцінювання якості і безпечності функціональних напоїв на основі купажування соків |
Authors: | Загляда, О. В. |
Keywords: | Сокові напої морквяний сік обліпиха брусниця технологія контроль виробництва якість безпечність |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | ХНТУ |
Citation: | Загляда, О. В. Технологічна експертиза та оцінювання якості і безпечності функціональних напоїв на основі купажування соків : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / О. В. Загляда ; наук. керівник доц., канд. техн. наук М. Є. Рацук. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 84 с. |
Abstract: | В роботі проаналізовано сучасний ринок функціональних напоїв та визначено напрямки розвитку харчової промисловості в наведеній галузі. Розглянута доцільність купажування соків для збагачення їх нутрієнтного складу та отримання напою з лікувально-профілактичними властивостями. В методичній частині наведено методики визначення органолептичних та фізико-хімічних показників якості сокових напоїв. Обґрунтована технологія купажування соків, здійснено вибір обладнання, виконано продуктові розрахунки. Складено схему хіміко-технологічного контролю виробництва. Розглянуто обов’язкові програми-передумови та розроблено план НАССР виробництва купажованих соків. В експериментальній частині розроблено рецептуру функціональних напоїв на основі морквяного соку. Проведено органолептичні дослідження та балова оцінка якості отриманих зразків. Проаналізовано умови праці при виробництві сокової продукції та запропоновано заходи щодо усунення шкідливих та небезпечних виробничих факторів. |
URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1819 |
Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Загляда О. В. Технологічна експертиза та оцінювання якості і безпечності функціональних напоїв на основі купажування соків.pdf | 574.23 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.