Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1823
Title: Технологічна експертиза та оцінка якості крафтових хлібобулочних виробів
Authors: Красний, Д. М.
Keywords: Булочні вироби
крафтові технології
порошок кореню імбиру
цедра лимону
Issue Date: 2024
Publisher: ХНТУ
Citation: Красний, Д. М. Технологічна експертиза та оцінка якості крафтових хлібобулочних виробів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. М. Красний ; наук. керівник доц., канд. техн. наук Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 94 с.
Abstract: В роботі обґрунтовано використання у виробництві булочних і здобних виробів ефірних олій, а також плодів які їх містять у великій кількості. Запропоновано ввести до тіста порошок кореню імбиру і шкірку плодів цитрусових (цедра лимону, апельсину). Запропонована рецептура крафтових булочних виробів, розроблена технологічна схема виготовлення булочки з імбиром і лимонною цедрою однофазним безопарним способом за прискореною технологією, апаратурно-технологічна схема виробництва в мініпекарні, проведено розрахунок виходу булочних виробів і пофазна рецептура приготування тіста безопарним способом. Наведено хіміко-технологічний контроль виробництва здобних булочок. Встановлені програми-передумови для крафтових пекарень та проведено розробку системи НАССР для крафтових виробництв. В експериментальній частині проведено дослідження впливу додавання порошку із кореню імбиру і цедри лимону на технологічний процес і якість крафтових булочних виробів. Проведено аналіз умов праці на крафтовому пекарському виробництві, наведено шкідливі та небезпечні фактори виробничого процесу. Розроблено інструкцію з охорони праці на робочому місці тістоміса.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1823
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.