Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1827
Title: Удосконалення рецептури та оцінювання якості і безпечності безалкогольних кавових напоїв
Authors: Пузік, Д. В.
Keywords: Безалкогольний кавовий напій
вода
цукор
цукровий сироп
пастеризація
Issue Date: 2024
Publisher: ХНТУ
Citation: Пузік, Д. В. Удосконалення рецептури та оцінювання якості і безпечності безалкогольних кавових напоїв : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. В. Пузік ; наук. керівник доц., д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 97 с.
Abstract: В роботі удосконалено рецептуру безалкогольного кавового напою та здійснено оцінювання його якості для виробництва високоякісного та безпечного продукту. Розглянуто сучасний стан ринку виробництва безалкогольних напоїв в Україні, проведено аналіз асортименту безалкогольних напоїв на вітчизняному ринку. Удосконалено рецептуру безалкогольного кавового напою для виробництва на підприємствах галузі на основі органолептичних показників якості готового напою. Розроблено оптимальну технологічну схему безалкогольного кавового напою потужністю 1000 дал, виконано технологічні розрахунки необхідної сировини, зроблено підбір та розраховано кількість технологічного обладнання. Проведено ідентифікацію та аналіз небезпечних чинників виробництва безалкогольного кавового напою, у результаті чого виявлено критичні контрольні точки – фільтрування води та пастеризацію напою, встановлено їх граничні значення та методи коригування. Розроблено план НАССР для виробництва безалкогольного кавового напою. Представлено заходи, що забезпечують збереження здоров’я та життя працівників виробництв безалкогольних напоїв.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1827
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.