Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1828
Название: Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів
Авторы: Семенченко, А. Ф.
Ключевые слова: Безглютенові борошняні кондитерські вироби
кекси
рисове борошно
кукурудзяне борошно
гідроколоїди
псиліум
агар-агар
технологічна схема
органолептичні показники
фізико-хімічні властивості
план НАССР
Дата публикации: 2024
Издательство: ХНТУ
Библиографическое описание: Семенченко, А. Ф. Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. Ф. Семенченко ; наук. керівник доц., д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 89 с.
Краткий осмотр (реферат): В роботі показано перспективи застосування рисового і кукурудзяного борошна у виробництві безглютенових кондитерських виробів, підкреслено потенціал застосування гідроколоїдів для покращення якісних характеристик та поживної цінності кексів. Вибір оптимального співвідношення рисового і кукурудзяного борошна у суміші обґрунтовано дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників якості готових безглютенових виробів. Досліджено вплив масової частки структуроутворюючих інгредієнтів із класу гідроколоїдів – псиліуму і агар-агару – на властивості безглютенових кексів і встановлено, що введення в рецептуру даних структуроутворювачів має глибокий вплив на органолептичні характеристики та загальний профіль готових кексів. Запропоновано технологічну та машинно-апаратурну схему виробництва безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів. Проведено основні технологічні розрахунки сировини. Здійснено ідентифікацію небезпечних чинників для виробництва безглютенових кексів та розроблено план НАССР.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1828
Располагается в коллекциях:Спеціальність 181 Харчові технології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.