Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1828
Название: | Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів |
Авторы: | Семенченко, А. Ф. |
Ключевые слова: | Безглютенові борошняні кондитерські вироби кекси рисове борошно кукурудзяне борошно гідроколоїди псиліум агар-агар технологічна схема органолептичні показники фізико-хімічні властивості план НАССР |
Дата публикации: | 2024 |
Издательство: | ХНТУ |
Библиографическое описание: | Семенченко, А. Ф. Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. Ф. Семенченко ; наук. керівник доц., д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 89 с. |
Краткий осмотр (реферат): | В роботі показано перспективи застосування рисового і кукурудзяного борошна у виробництві безглютенових кондитерських виробів, підкреслено потенціал застосування гідроколоїдів для покращення якісних характеристик та поживної цінності кексів. Вибір оптимального співвідношення рисового і кукурудзяного борошна у суміші обґрунтовано дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників якості готових безглютенових виробів. Досліджено вплив масової частки структуроутворюючих інгредієнтів із класу гідроколоїдів – псиліуму і агар-агару – на властивості безглютенових кексів і встановлено, що введення в рецептуру даних структуроутворювачів має глибокий вплив на органолептичні характеристики та загальний профіль готових кексів. Запропоновано технологічну та машинно-апаратурну схему виробництва безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів. Проведено основні технологічні розрахунки сировини. Здійснено ідентифікацію небезпечних чинників для виробництва безглютенових кексів та розроблено план НАССР. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1828 |
Располагается в коллекциях: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Семенченко А. Ф. Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів .pdf | 196.41 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.