Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1987
Назва: Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості
Інші назви: Current state and prospects for the development of chemical, food, perfume and cosmetics industries
Автори: Салєба, Л. В.
Рацук, М. Є.
Saleba, L. V.
Ratsuk, M. Y.
Ключові слова: Хімічні технології
легка промисловість
текстильна промисловість
хімія
біотехнології
інноваційні технології
харчові добавки
косметичні засоби
безпека харчових продуктів
стандартизація
сертифікація
очищення стічних вод
барвники
гідролітична кислотність ґрунтів
контроль якості
військовий одяг
мікроорганізми
харчові технології
інгредієнти
якість харчових продуктів
chemical technologies
light industry
textile industry
chemistry
biotechnologies
innovative technologies
food additives
cosmetic products
food safety
standardization
certification
wastewater treatment
dyes
hydrolytic acidity of soils
quality control
military clothing
microorganisms
food technologies
ingredients
food quality
Дата публікації: 2025
Видавництво: ХНТУ ; ХНУ
Бібліографічний опис: Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості : матеріали VІІ Всеукр. наук.-практ. конф., 30 травня 2025 р., м. Хмельницький / під ред. Л. В. Салєби, М. Є. Рацук. – Хмельницький : ХНТУ ; ХНУ, 2025. – 208 с.
Короткий огляд (реферат): У збірнику тез висвітлено актуальні питання галузі хімічних технологій, легкої та текстильної промисловості, харчової хімії і біотехнологій, інноваційних технологій виробництва харчових добавок та косметичних засобів, безпеки харчових продуктів, стандартизації і сертифікації, економічних та екологічних аспектів галузі. Окрему увагу приділено темам очищення стічних вод від барвників, впливу бойових дій на гідролітичну кислотність ґрунтів, контролю якості військового одягу, застосуванню мікроорганізмів у харчових технологіях, впровадженню біологічно активних інгредієнтів у косметиці, дослідженню якості та безпечності харчових продуктів, екологічним чинникам впливу на сировину та новим тенденціям еко-пакування. Conference proceedings capture an overview of current challenges and developments in chemical technologies, light and textile industries, food chemistry and biotechnology, innovative production technologies for food additives and cosmetic products, food safety, standardization and certification, as well as the economic and environmental dimensions of the sector. Particular attention is given to dyes wastewater treatment, the impact of active warfare on the hydrolytic acidity of soils, quality control of military clothing, the use of microorganisms in food technologies, the implementation of biologically active ingredients in cosmetics, food quality and safety researching, to environmental factors affecting raw materials and emerging trends in eco-friendly packaging solutions.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1987
Розташовується у зібраннях:Матеріали конференцій



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.