Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1031
Title: | Дослідження рецептур емульсійних зволожуючих кремів для обличчя |
Authors: | Губарик, Анастасія Петрівна |
Keywords: | Емульсії, інгредієнт, активні речовини, органолептичні властивості, сенсорний аналіз, поглинання, зволоження, еластичність |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | ХНТУ |
Citation: | Губарик, А. П. Дослідження рецептур емульсійних зволожуючих кремів для обличчя : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. П. Губарик ; наук. керівник д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 105 с. |
Abstract: | В роботі проаналізовані рецептури емульсійних зволожуючих кремів для обличчя та досліджені органолептичні властивості емульсій. В якості предмету дослідження обрано п’ять зразків емульсійних зволожуючих кремів. Проаналізовані рецептури досліджуваних косметичних емульсій та надано характеристику інгредієнтів. У результаті дослідження органолептичних показників вибраних емульсійних кремів встановлено, що всі досліджувані зразки емульсійних кремів відповідають вимогам ДСТУ. Здійснено сенсорну оцінку характеристик шкіри після нанесення кремів з використанням Скоринг методу за показниками поглинання, зволоження, еластичність. Надано характеристику вихідної сировини, представлено принципову технологічну схему та здійснено матеріальний розрахунок. Встановлені шкідливі та небезпечні фактори виробничого процесу для працівника хімічної лабораторії та розглянуто заходи щодо захисту від шуму та вібрацій. Розглянуто питання щодо безпеки інгредієнтів косметичних емульсій, що є важливим екологічно орієнтованим заходом у хімічній промисловості. |
URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1031 |
Appears in Collections: | Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Губарик А. П. Дослідження рецептур емульсійних зволожуючих кремів для обличчя.pdf | 165.01 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.