Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1064
Title: | Технологічна експертиза та оцінка якості хліба житнього з додаванням соняшникового насіння |
Authors: | Поплевічев, Андрій Олександрович |
Keywords: | Хліб житній, соняшникове насіння, технологічна експертиза, якість, безпечність |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | ХНТУ |
Citation: | Поплевічев, А. О. Технологічна експертиза та оцінка якості хліба житнього з додаванням соняшникового насіння : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. О. Поплевічев ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. М. Куник. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 102 с. |
Abstract: | В роботі встановлено, що надання хлібним виробам бажаних функціональних властивостей можливо шляхом цілеспрямованої оптимізації їх хімічного складу функціональними інгредієнтами. Обґрунтована доцільність використання житнього борошна і соняшникового насіння для виробництва хліба функціонального призначення. Для виробництва житнього хліба з додаванням соняшникового насіння обрано трьохфазний спосіб приготування тіста (заварка – закваска – тісто). В роботі розроблена принципова і технологічна схеми виробництва, запропоновано сучасне обладнання. Виконано розрахунок виходу хлібних виробів і пофазних рецептур. Складена схема технохімічного контролю, розглянуто програми-передумови, розроблено план НАССР. Проведена експертиза хліба житнього з додаванням соняшникового насіння виробництва приватної пекарні (м. Дніпро). Проведено аналіз умов праці на хлібопекарському виробництві. Запропоновано заходи щодо усунення потенційно небезпечних та шкідливих факторів. |
URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1064 |
Appears in Collections: | Спеціальність 181 Технологічна експертиза та безпека харчової продукції |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Поплевічев А. О. Технологічна експертиза та оцінка якості хліба житнього з додаванням соняшникового насіння.pdf | 564.6 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.