Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1123
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДробна, Марина Іванівна-
dc.date.accessioned2024-02-27T10:00:18Z-
dc.date.available2024-02-27T10:00:18Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationДробна, М. І. Удосконалення технології кріплених десертних вин типу кагор : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / М. І. Дробна ; керівник доц., канд. техн. наук О. І. Мамай. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 76с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1123-
dc.description.abstractРобота присвячена удосконаленню способів переробки винограду, обробки м’язги, сусла і виноматеріалів для виробництва спеціальних кріплених вин типу кагор. Для отримання високоякісних червоних кріплених вин важливо контролювати основні фізико-хімічні та органолептичні показники, а також інтенсивність забарвлення, наявність відповідних відтінків у готовому до реалізації продукту. Для цього необхідно застосувати ряд технологічних прийомів, що приводять до переходу фенольних речовин і біологічно важливих речовин зі шкірочки винограду в сусло та надалі у вино, а також технологічних прийомів, що дозволяють зберегти ці речовини у вині. Проведені дослідження хімічного складу і фенольного комплексу винограду і отриманих з нього кріплених вин, залежно від технології виробництва. На основі проведених досліджень удосконалена технологія червоних кріплених вин шляхом термовиніфікації м’язги червоних сортів винограду і наступного її підброджування і спиртування, з обробкою суспензією бентоніту. Установлені оптимальні дозування бентоніту для досягнення стабільної прозорості вин. У результаті аналізу червоних столових виноматеріалів установлено, що концентрація фенольних сполук та інших цінних для червоних кріплених вин речовин залежить від способу обробки м’язги. Розроблена апаратурно-технологічна схема виробництва червоних кріплених вин за удосконаленою технологією.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectТермовиніфікація,uk_UA
dc.subjectферментація,uk_UA
dc.subjectпідброджування на м’яззі,uk_UA
dc.subjectосвітлення,uk_UA
dc.subjectферментні препарати,uk_UA
dc.subjectсульфітація,uk_UA
dc.subjectбентоніт,uk_UA
dc.subjectм’язга,uk_UA
dc.subjectсусло,uk_UA
dc.subjectвиноматеріалиuk_UA
dc.titleУдосконалення технології кріплених десертних вин типу кагорuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.