Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1128
Title: | Дослідження технології бурякового напою ферментованого з додаванням імбиру |
Authors: | Вірко, Дар`я Сергіївна |
Keywords: | Буряк столовий, імбир, ферментація, купажування, рецептура, рН, технологічна схема, кислотність, якість |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | ХНТУ |
Citation: | Вірко, Д. С. Дослідження технології бурякового напою ферментованого з додаванням імбиру : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти « магістр» / Д. С. Вірко ; керівник доц., канд. техн. наук О. В. Стоянова. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 103с. |
Abstract: | Мета дослідження — удосконалення технології бурякового напою шляхом додавання імбиру з використанням способу ферментації. В дослідженні пропонується спосіб виготовлення бурякового напою ферментованого з додаванням імбиру, збагаченого бактеріями Lactobacillus asidophillus. Об'єктом дослідження є технологічні процеси ферментованого напою з буряку та імбиру. Предметом дослідження: буряк столовий, кореня імбиру, рецептура. В магістерській кваліфікаційній роботі розроблена рецептура нового виду консервів. В роботі проведено порівняльний аналіз хіміко-технологічних властивостей нових районованих сортів столових буряків та імбиру. Обгрунтовано вибір технологічних процесів та розроблено технологічну схему виробництва овочевого напою ферментованого. Досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники готового продукту. Практичне значення одержаних результатів полягає в створенні нового продукту, який має високі органолептичні показники, біологічну цінність та профілактичні властивості. |
URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1128 |
Appears in Collections: | Спеціальність 181 Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Вірко Д. С. Дослідження технології бурякового напою ферментованого з додаванням імбиру.pdf | 305.16 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.