Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1308| Title: | Проект цеху переробки винограду з виробництвом коньячних та кріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезон |
| Authors: | Тичина, А. С. |
| Keywords: | Проектування виноград сусло спирт купаж |
| Issue Date: | 2024 |
| Publisher: | ХНТУ |
| Citation: | Тичина, А. С. Проект цеху переробки винограду з виробництвом коньячних та кріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. С. Тичина ; наук. керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 127с. |
| Abstract: | У кваліфікаційній роботі спроектована технологія переробки винограду з виробництвом коньячних та кріплених виноматеріалів, з використанням інноваційних технологічних рішень. Описані характеристика сировини і допоміжних матеріалів. Пропонується асортимент готової продукції. Технологічна схема переробки винограду на коньячні та кріплені виноматеріали спроектована згідно сучасних вимог до виробництва, з використанням устаткування кращих європейських виробників. Особливістю прийнятої технології є поточність технологічних процесів від переробки винограду до отримання виноматеріалів. Розроблена схема прискореного освітлення сусла без проведення сульфітації, з використанням охолодження і сепараторів. Проведені технологічні розрахунки продуктів і допоміжних матеріалів, розрахунок кількості та підбір технологічного устаткування. Виконані розрахунки енергетичної сировини (пари, холоду, води й електроенергії). Розглянуті особливості технохімічного й мікробіологічного контролю. Визначені небезпечні чинники виробництва, розроблені способи запобігання їх виникнення і моніторингу. Спроектовано схему автоматизації технологічних процесів переробки винограду і освітлення сусла. Розроблені рішення по будівництву головного виробничого корпусу, спроектований генеральний план підприємства. Розглянуті основні питання інженерії безпеки і охорони навколишнього середовища. |
| URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1308 |
| Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Тичина А. С. Проект цеху переробки винограду з виробництвом коньячних та кріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т-сезон.pdf | 613.48 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.