Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1816
Назва: Дослідження застосування гідролату лаванди звичайної для косметичних емульсій
Автори: Шаров, П. А.
Ключові слова: Гідролат лаванди
технологія виробництва гідролату лаванди
гідродистиляція
антиоксидантна активність
косметична емульсія
властивості емульсії
Дата публікації: 2024
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Шаров, П. А. Дослідження застосування гідролату лаванди звичайної для косметичних емульсій : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / П. А. Шаров ; наук. керівник доц., канд. техн. наук Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 85 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі проведено аналіз науково-дослідної літератури щодо рослинної сировини, методів її переробки та дослідження одержаних компонентів. У якості об’єктів дослідної роботи було використано гідролат лаванди звичайної, одержаний методом гідродистиляції та базову косметичну емульсію прямого типу з вмістом олійної фази 25%. У технологічній частині розглянуто один з найбільш поширених та ефективних способів одержання гіролату – метод гідродистиляції. Проведено основні розрахунки технології гідродистиляції: матеріальний і тепловий баланс. Визначено, що гідролат лаванди містить у своєму складі основні групи біологічно активних речовин – флавоноїди 0,096%, дубильні речовини 0,057% та екстрактивні речовини 0,451%, які визначають заспокійливі, протизапальні та антиоксидантні властивості гідролату. Гідролат лаванди може бути використаний у складі косметичних засобів на емульсійній основі у якості водної фази, покращуючи таким чином органолептичні, фізико-хімічні та антиоксидантні властивості засобів. Гідролат лаванди може складати до 50% водної фази або повністю замінити воду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1816
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.