Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2243| Title: | Технологічна експертиза та оцінка якості заварних пряників |
| Authors: | Нюнькіна, А. В. |
| Keywords: | Пряникові вироби заварні пряники план НАССР технологічна експертиза |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | ХНТУ |
| Citation: | Нюнькіна, А. В. Технологічна експертиза та оцінка якості заварних пряників : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. В. Нюнькіна ; наук. керівник д-р техн. наук, ст. дослід. О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 84 с. |
| Abstract: | У роботі проведено огляд сучасного стану ринку борошняних кондитерських виробів в Україні. Проаналізовано існуючі технології пряникових виробів та визначено показники готової продукції. Розроблено оптимальну технологічну схему виробництва заварних пряників, здійснено технологічні розрахунки необхідної кількості сировини і напівфабрикатів, підібрано необхідне технологічне обладнання, розглянуто заходи хіміко-технологічного контролю виробництва пряників. На підставі проведених досліджень сформовано систему НАССР для забезпечення безпеки та відповідності якості заварних пряників встановленим стандартам. Проведено комплексну оцінку якості заварних пряників чотирьох зразків чотирьох торгових марок: «Київхліб», «Повна чаша», «Premia», «Своя Лінія». За результатами сенсорного аналізу і визначення фізико-хімічних показників встановлено, що найкращі характеристики серед досліджуваних зразків мають заварні пряники «Фігурні Запорізькі» (ТМ «Київхліб»). Розділ з охорони праці містить аналіз вимог безпеки, що регулюють трудову діяльність співробітників кондитерського підприємства. В ньому окреслено основні принципи організації робочого процесу, спрямовані на мінімізацію професійних ризиків та створення безпечних умов праці для всіх категорій персоналу. |
| URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2243 |
| Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Нюнькіна А. В. Технологічна експертиза та оцінка якості заварних пряників.pdf | 163.63 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.