Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244Full metadata record
| DC Field | Value | Language |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Ословська, В. О. | - |
| dc.date.accessioned | 2025-10-24T12:00:41Z | - |
| dc.date.available | 2025-10-24T12:00:41Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Ословська, В. О. Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / В. О. Ословська ; наук. керівник ст. викл. Т. А. Юрова. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 87 с. | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244 | - |
| dc.description.abstract | В літературно-теоретичній частині розглянуто стан та тенденції розвитку вітчизняної молочної галузі. Наведено асортимент кисломолочних продуктів, визначено можливі дефекти смаку та консистенції, причини їх появи. В технологічній частині наведена характеристика та вимоги до незбираного коров’ячого молока та закваски в виробництві ряжанки. Запропонована технологічна схема виробництва ряжанки резервуарним способом. Виконано технологічні розрахунки, обрано сучасне обладнання. Складена схема хіміко-технологічного контролю. На основі аналізу ризиків визначено критичні контрольні точки при виробництві ряжанки та розроблено процедури моніторингу та коригувальні дії. Результати роботи зведено в план НАССР. Обрано об’єкти дослідження та визначено органолептичні показники ряжанки з масовою часткою жиру 4%. Дегустаційним методом проведена балова оцінка дослідних зразків. Розглянуто правила охорони праці для працівників підприємств по переробці молока. Зроблено висновки по роботі. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
| dc.subject | Молочна промисловість | uk_UA |
| dc.subject | молоко коров’яче незбиране | uk_UA |
| dc.subject | молоко пряжене | uk_UA |
| dc.subject | ряжанка | uk_UA |
| dc.subject | технологія | uk_UA |
| dc.subject | виробничий контроль | uk_UA |
| dc.subject | аналіз ризиків | uk_UA |
| dc.subject | безпека | uk_UA |
| dc.subject | показники якості | uk_UA |
| dc.title | Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки | uk_UA |
| dc.type | Other | uk_UA |
| Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Ословська В. О. Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки.pdf | 498.25 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.