Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorОсловська, В. О.-
dc.date.accessioned2025-10-24T12:00:41Z-
dc.date.available2025-10-24T12:00:41Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationОсловська, В. О. Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / В. О. Ословська ; наук. керівник ст. викл. Т. А. Юрова. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 87 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244-
dc.description.abstractВ літературно-теоретичній частині розглянуто стан та тенденції розвитку вітчизняної молочної галузі. Наведено асортимент кисломолочних продуктів, визначено можливі дефекти смаку та консистенції, причини їх появи. В технологічній частині наведена характеристика та вимоги до незбираного коров’ячого молока та закваски в виробництві ряжанки. Запропонована технологічна схема виробництва ряжанки резервуарним способом. Виконано технологічні розрахунки, обрано сучасне обладнання. Складена схема хіміко-технологічного контролю. На основі аналізу ризиків визначено критичні контрольні точки при виробництві ряжанки та розроблено процедури моніторингу та коригувальні дії. Результати роботи зведено в план НАССР. Обрано об’єкти дослідження та визначено органолептичні показники ряжанки з масовою часткою жиру 4%. Дегустаційним методом проведена балова оцінка дослідних зразків. Розглянуто правила охорони праці для працівників підприємств по переробці молока. Зроблено висновки по роботі.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectМолочна промисловістьuk_UA
dc.subjectмолоко коров’яче незбиранеuk_UA
dc.subjectмолоко пряженеuk_UA
dc.subjectряжанкаuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectвиробничий контрольuk_UA
dc.subjectаналіз ризиківuk_UA
dc.subjectбезпекаuk_UA
dc.subjectпоказники якостіuk_UA
dc.titleТехнологічна експертиза та оцінка якості ряжанкиuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.