Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2248
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorАртем`єва, А. Д.-
dc.date.accessioned2025-10-24T12:01:07Z-
dc.date.available2025-10-24T12:01:07Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationАртем`єва, А. Д. Проєкт цеху переробки червоних сортів винограду з виробництвом столових сухих виноматеріалів продуктивністю 2000 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. Д. Артем`єва ; наук. керівник канд. техн. наук, доц. О. І. Мамай. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 82 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2248-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі спроєктовано цех з переробки червоних сортів винограду для виробництва червоних сухих столових виноматеріалів. Описано характеристику основної сировини та допоміжних матеріалів, визначено асортимент готової продукції відповідно до вимог нормативної документації. Розроблена технологічна схема охоплює всі основні етапи виробництва: подрібнення, бродіння на м’яззі, доброджування, зняття з осаду, стабілізацію, фільтрацію, освітлення та зберігання виноматеріалів, причому потокова організація процесу сприяє його цілісності й зниженню втрат. Виконано технологічні розрахунки: визначено потребу в сировині, матеріалах, технічних ресурсах, складено матеріальний баланс, розраховано обсяги втрат і вихід готової продукції. Обґрунтовано підбір обладнання відповідно до типу виробництва, режимів роботи, зручності експлуатації, а також вибір засобів автоматизації для стабілізації параметрів бродіння. Особливу увагу приділено технохімічному контролю, мікробіологічній стабільності виноматеріалу, аналізу ризиків і розробці заходів для запобігання шкідливим чинникам. Окремо розглянуто розміщення обладнання, побудову виробничого корпусу, логістику й планування генерального плану підприємства з урахуванням безпеки, ергономіки, санітарії та екології.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectВиноград сорту Мерлоuk_UA
dc.subjectГренаш нуарuk_UA
dc.subjectСіраuk_UA
dc.subjectм’язгаuk_UA
dc.subjectсусло-самопливuk_UA
dc.subjectпресове суслоuk_UA
dc.subjectсухий виноматеріалuk_UA
dc.subjectбродіння на м’язгіuk_UA
dc.subjectсульфітаціяuk_UA
dc.subjectдріжджові осадиuk_UA
dc.subjectактивні сухі дріжджіuk_UA
dc.subjectпресуванняuk_UA
dc.subjectдоброджуванняuk_UA
dc.subjectосвітленняuk_UA
dc.subjectфільтраціяuk_UA
dc.subjectзберіганняuk_UA
dc.titleПроєкт цеху переробки червоних сортів винограду з виробництвом столових сухих виноматеріалів продуктивністю 2000 т/сезонuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.