Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2250Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Кахраманова, А. С. | - |
| dc.date.accessioned | 2025-10-24T12:01:19Z | - |
| dc.date.available | 2025-10-24T12:01:19Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Кахраманова, А. С. Проєкт цеху переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин продуктивністю 1500 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. С. Кахраманова ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. Т. О. Кузьміна. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 89 с. | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2250 | - |
| dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота присвячена проєктуванню технології переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин. Складено техніко-економічне обґрунтування будівництва виноробного підприємства. Пропонується асортимент вироблюваної продукції, розглянута характеристика сировини та допоміжних матеріалів. Розроблено технологічну схему переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин. Пропонуються інноваційні рішення з підвищення виходу соку шляхом настоювання м’язги з обробкою ферментними препаратами. Освітлення соку, проводиться прискореним способом з використанням декантеру, сепаратору, фільтру. Готування напівсолодких вин здійснюється шляхом купажування сухих виноматеріалів з цукровим сиропом і наступною пастеризацію. Проведено технологічні розрахунки продуктів. Виконано розрахунок кількості і підбір технологічного устаткування італійських виробників. Проведено розрахунки енергоресурсів (пари, холоду, води і електроенергії). Запропоновано заходи з переробки вторинної сировини. Запропоновано систему контролю якості на основі HACCP. Прийняті рішення по будівництву головного виробничого корпусу і спроєктований генеральний план підприємства. Запропоновано схему автоматизації виробничої лінії. Передбачені заходи з інженерії безпеки та охорони навколишнього середовища. Отримані результати підтверджують ефективність і доцільність впровадження технології, спрямованої на якісне та стабільне виробництво напівсолодких ягідних вин. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
| dc.subject | Малина | uk_UA |
| dc.subject | ожина | uk_UA |
| dc.subject | чорна смородина | uk_UA |
| dc.subject | м’язга | uk_UA |
| dc.subject | ферментні препарати | uk_UA |
| dc.subject | сік | uk_UA |
| dc.subject | вичавки | uk_UA |
| dc.subject | сусло | uk_UA |
| dc.subject | цукровий сироп | uk_UA |
| dc.subject | активні сухі дріжджі | uk_UA |
| dc.subject | виноматеріали сухі | uk_UA |
| dc.subject | вино напівсолодке | uk_UA |
| dc.subject | осади | uk_UA |
| dc.subject | прийомка | uk_UA |
| dc.subject | дроблення | uk_UA |
| dc.subject | сульфітація | uk_UA |
| dc.subject | настоювання | uk_UA |
| dc.subject | відділення сусла | uk_UA |
| dc.subject | освітлення | uk_UA |
| dc.subject | бродіння | uk_UA |
| dc.subject | декантація | uk_UA |
| dc.subject | обробка бентонітом | uk_UA |
| dc.subject | купажування | uk_UA |
| dc.subject | пастеризація | uk_UA |
| dc.subject | фільтрація | uk_UA |
| dc.subject | зберігання | uk_UA |
| dc.title | Проєкт цеху переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин продуктивністю 1500 т/сезон | uk_UA |
| dc.type | Other | uk_UA |
| Розташовується у зібраннях: | Спеціальність 181 Харчові технології | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Кахраманова А. С. Проєкт цеху переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин продуктивністю ...pdf | 454.51 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.