Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2250
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКахраманова, А. С.-
dc.date.accessioned2025-10-24T12:01:19Z-
dc.date.available2025-10-24T12:01:19Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКахраманова, А. С. Проєкт цеху переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин продуктивністю 1500 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. С. Кахраманова ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. Т. О. Кузьміна. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 89 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2250-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена проєктуванню технології переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин. Складено техніко-економічне обґрунтування будівництва виноробного підприємства. Пропонується асортимент вироблюваної продукції, розглянута характеристика сировини та допоміжних матеріалів. Розроблено технологічну схему переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин. Пропонуються інноваційні рішення з підвищення виходу соку шляхом настоювання м’язги з обробкою ферментними препаратами. Освітлення соку, проводиться прискореним способом з використанням декантеру, сепаратору, фільтру. Готування напівсолодких вин здійснюється шляхом купажування сухих виноматеріалів з цукровим сиропом і наступною пастеризацію. Проведено технологічні розрахунки продуктів. Виконано розрахунок кількості і підбір технологічного устаткування італійських виробників. Проведено розрахунки енергоресурсів (пари, холоду, води і електроенергії). Запропоновано заходи з переробки вторинної сировини. Запропоновано систему контролю якості на основі HACCP. Прийняті рішення по будівництву головного виробничого корпусу і спроєктований генеральний план підприємства. Запропоновано схему автоматизації виробничої лінії. Передбачені заходи з інженерії безпеки та охорони навколишнього середовища. Отримані результати підтверджують ефективність і доцільність впровадження технології, спрямованої на якісне та стабільне виробництво напівсолодких ягідних вин.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectМалинаuk_UA
dc.subjectожинаuk_UA
dc.subjectчорна смородинаuk_UA
dc.subjectм’язгаuk_UA
dc.subjectферментні препаратиuk_UA
dc.subjectсікuk_UA
dc.subjectвичавкиuk_UA
dc.subjectсуслоuk_UA
dc.subjectцукровий сиропuk_UA
dc.subjectактивні сухі дріжджіuk_UA
dc.subjectвиноматеріали сухіuk_UA
dc.subjectвино напівсолодкеuk_UA
dc.subjectосадиuk_UA
dc.subjectприйомкаuk_UA
dc.subjectдробленняuk_UA
dc.subjectсульфітаціяuk_UA
dc.subjectнастоюванняuk_UA
dc.subjectвідділення суслаuk_UA
dc.subjectосвітленняuk_UA
dc.subjectбродінняuk_UA
dc.subjectдекантаціяuk_UA
dc.subjectобробка бентонітомuk_UA
dc.subjectкупажуванняuk_UA
dc.subjectпастеризаціяuk_UA
dc.subjectфільтраціяuk_UA
dc.subjectзберіганняuk_UA
dc.titleПроєкт цеху переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин продуктивністю 1500 т/сезонuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.