Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/294
Title: Дослідження процесу екстрагування каротиноїдів
Other Titles: Исследование процесса экстрагирования каротиноидов
Study of extracting carotenoids
Authors: Салєба, Л. В.
Салеба, Л. В.
Saleba, L. V.
Сарібєкова, Д. Г.
Куник, О. М.
Сарібеков, Г. С.
Микитенко, К. Є.
Keywords: каротиноїди
морква
екстракція
каротиноиды
морковь
экстракция
carotenoids
carrot
extraction
Issue Date: 2016
Publisher: ХНТУ
Citation: Дослідження процесу екстрагування каротиноїдів / Салєба Л. В., Сарібєкова Д. Г., Куник О. М., Сарібеков Г. С., Микитенко К. Є. // Вісник Херсонського національного технічного університету. – 2016. – №2 (57). – С. 179 – 183
Series/Report no.: УДК 547.979.8;
Abstract: В роботі вивчено процес екстрагування природних барвників каротиноїдів з моркви. Досліджено селективність органічних розчинників щодо вилучення природних сполук. Підібрано оптимальні умови процесу: температура, час, кратність екстрагування. Запропоновано технологічну схему вилучення барвника і проведено забарвлення карамельної маси. В работе изучен процесс экстрагирования природных красителей каротиноидов из моркови. Исследована селективность органических растворителей по извлечению природных соединений. Подобраны оптимальные условия процесса: температура, время, кратность экстрагирования. Предложена технологическая схема извлечения красителя и проведено окрашивание карамельной массы. The paper studied the process of extraction of natural pigments carotenoids from carrots. Selectivity studied organic solvents for extraction of natural compounds. The optimal process conditions are selected: temperature, time, frequency extraction. Scheme for dye extraction process is suggested and staining the caramel mass is carried out.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/294
ISSN: 2078-4481
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дослідження процесу екстрагування каротиноїдів.pdf325.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.