Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1124
Title: | Дослідження способів і технологій виробництва плодово-ягідних вин і винних напоїв |
Authors: | Лиса, Тетяна Сергіївна |
Keywords: | Плодово-ягідна сировина, малина, ожина, чорна смородина, м’язга, сік, сусло, виноматеріали, ферментні препарати, активні сухі дріжджі, цукровий сироп, бродіння, коректування, столові вина |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | ХНТУ |
Citation: | Лиса, Т. С. Дослідження способів і технологій виробництва плодово-ягідних вин і винних напоїв : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Т. С. Лиса ; керівник доц., канд. техн. наук О. І. Мамай. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 70с. |
Abstract: | Робота присвячена дослідженню технологічних способів виробництва плодово-ягідних вин з сировини, що вирощена в умовах Херсонської області. Досліджені основні фізико-хімічні показники складу малини, ожини, смородини чорної, вирощуваних у Херсонській області. Аналіз показників обраної сировини дозволив зробити висновок про можливість використання ожини, малини, смородини для створення столових виноматеріалів. Проведені дослідження динаміки бродіння плодово-ягідного сусла і розроблена технологічна схема готування виноматеріалів. Аналіз органолептичних і фізико-хімічних показників виноматеріалів і отриманих з них вин показав високу якість продукції та відповідність діючій нормативній документації. Розглянуті питання організації охорони праці на підприємстві. Встановлені необхідні заходи, що забезпечують безпечність праці в різних цехах виноробних підприємств. |
URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1124 |
Appears in Collections: | Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Лиса Т. С. Дослідження способів і технологій виробництва плодово-ягідних вин і винних напоїв.pdf | 486.42 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.