Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1126
Назва: Удосконалення технології білих столових вин шляхом інтенсифікації процесу спиртового бродіння
Автори: Цибенко, Марія Олегівна
Ключові слова: Виноград,
Леанка,
Ркацителі,
Совіньон блан,
сусло,
активні сухі дріжджі,
диоксид кремнію,
желатин,
бентоніт,
інтенсифікація,
спиртове бродіння,
виноматеріали,
білі столові вина
Дата публікації: 2023
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Цибенко, М. О. Удосконалення технології білих столових вин шляхом інтенсифікації процесу спиртового бродіння : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / М. О. Цибенко ; керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 103с.
Короткий огляд (реферат): В роботі проведені дослідження, направлені на підвищення якості білих столових вин. Експериментально встановлена можливість ефективного використання культур активних дріжджів, а також різних препаратів для освітлення сусла і виноматеріалів для поліпшення якості білих столових вин. Обґрунтовано доцільність використання активних сухих дріжджів, а також різних препаратів для освітлення сусла і виноматеріалів для інтенсифікації процесу спиртового бродіння, підібрані оптимальні дозування препаратів для освітлення. Установлені технологічні прийоми, які дозволяють скоротити час технологічних операцій виробництва білих столових вин, підвищити органолептичні показники білих столових вин за рахунок використання активних сухих дріжджів, а також різних препаратів для освітлення. На основі проведених досліджень удосконалена технологія і апаратурно-технологічна схема виробництва білих столових вин за рахунок застосування культур активних сухих дріжджів, а також комплексного використання препаратів для освітлення сусла і виноматеріалів. Розглянуті заходи з охорони праці, дозволять підвищити рівень безпеки працюючих, забезпечити зручність виконання технологічних операцій, підвищити культуру виробництва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1126
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.