Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/236
Название: | Study of the content of fat-soluble vitamins in the composition of unrefined vegetable oil |
Другие названия: | Дослідження вмісту жиророзчинних вітамінів в складі нерафінованої олії Исследование содержания жирорастворимых витаминов в составе нерафинированного растительного масла |
Авторы: | Kunik, A.N. Куник О.М. Куник, А. Н. Saribekova, D.G. Chabanova, N.R. |
Ключевые слова: | нерафінована рослинна олія жиророзчинні вітаміни вміст нерафинированное растительное масло жирорастворимые витамины содержание unrefined vegetable oil fat-soluble vitamins content |
Дата публикации: | 2020 |
Издательство: | НУ «Львівська політехніка» |
Библиографическое описание: | Kunik A.N. Study of the content of fat-soluble vitamins in the composition of unrefined vegetable oil / A.N. Kunik, D.G. Saribekova, N.R. Chabanova // Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials : Book of abstracts, October 7-9, 2020, Lviv. – Lviv : НУ «Львівська політехніка», 2020. - Р. 46. |
Серия/номер: | УДК 665.3; |
Краткий осмотр (реферат): | Англійська мова The obtained data show that sunflower oil has the largest mass fraction of vitamin E – 115.0 mg%, almost 2 times less vitamin E contain hemp, mustard and linseed oils – 48.0 – 56.0 mg%. The content of vitamin E in pumpkin and rye oils is 40.0 mg%. Mustard oil has the highest content of vitamin A – 62.9 IU, pumpkin and camelina oil also have a high content – 31.8 – 39.9 IU. Hemp, sunflower and flaxseed oils contain the lowest mass fraction of vitamin A – 1.8 – 3.5 IU. The data obtained can be used to calculate the daily requirement of vitamins, as well as to predict the shelf life of unrefined vegetable oils, as vitamins E and A are natural antioxidants. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/236 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Куник О.М. Study of the content of fat-soluble vitamins in the composition of unrefined vegetable oil.pdf | 399.51 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.