Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Горбань, Анна Володимирівна | - |
dc.date.accessioned | 2024-02-27T09:55:05Z | - |
dc.date.available | 2024-02-27T09:55:05Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Горбань, А. В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. В. Горбань ; керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Херсон : ХНТУ, 2023. – 92с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122 | - |
dc.description.abstract | Для отримання ігристих вин з високими ігристими та пінистими властивостями переробку винограду проводять за різними технологічними прийомами. Серед них є рекомендації проводити цілими гронами, з можливим короткочасним витримуванням м'язги і навіть підброджуванням до 50% цукрів. Неоднозначна думка фахівців про допоміжні матеріали та схеми обробки сусла при відстоюванні. Одні рекомендують суспензію бентоніту чи інших глинистих мінералів, інші – желатин желісол або ербігель з бентонітом, рослинні білки. Треті використовують будь-який желатин при невисоких концентраціях спільно з бентонітом, четверті лише обробку холодом. При цьому у всіх технологіях головна увага приділялася збереженню поверхнево-активних речовин на стадії сусла. Для вибору оптимальної технологічної схеми треба провести дослідження. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
dc.subject | Виноград, | uk_UA |
dc.subject | дріжджі, | uk_UA |
dc.subject | бентоніт, | uk_UA |
dc.subject | інтенсифікація, | uk_UA |
dc.subject | ігристі вина, | uk_UA |
dc.subject | спиртове бродіння, | uk_UA |
dc.subject | виноматеріали, | uk_UA |
dc.subject | білі столові вина | uk_UA |
dc.title | Удосконалення технології виробництва ігристих вин | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Горбань А .В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин.pdf | 221.95 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.