Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГорбань, Анна Володимирівна-
dc.date.accessioned2024-02-27T09:55:05Z-
dc.date.available2024-02-27T09:55:05Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationГорбань, А. В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. В. Горбань ; керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Херсон : ХНТУ, 2023. – 92с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122-
dc.description.abstractДля отримання ігристих вин з високими ігристими та пінистими властивостями переробку винограду проводять за різними технологічними прийомами. Серед них є рекомендації проводити цілими гронами, з можливим короткочасним витримуванням м'язги і навіть підброджуванням до 50% цукрів. Неоднозначна думка фахівців про допоміжні матеріали та схеми обробки сусла при відстоюванні. Одні рекомендують суспензію бентоніту чи інших глинистих мінералів, інші – желатин желісол або ербігель з бентонітом, рослинні білки. Треті використовують будь-який желатин при невисоких концентраціях спільно з бентонітом, четверті лише обробку холодом. При цьому у всіх технологіях головна увага приділялася збереженню поверхнево-активних речовин на стадії сусла. Для вибору оптимальної технологічної схеми треба провести дослідження.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectВиноград,uk_UA
dc.subjectдріжджі,uk_UA
dc.subjectбентоніт,uk_UA
dc.subjectінтенсифікація,uk_UA
dc.subjectігристі вина,uk_UA
dc.subjectспиртове бродіння,uk_UA
dc.subjectвиноматеріали,uk_UA
dc.subjectбілі столові винаuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва ігристих винuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.