Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1125
Title: Дослідження впливу технологічних прийомів на якість білих столових вин
Authors: Пугачова, Вікторія Владиславівна
Keywords: Сусло,
активні сухі дріжджі,
спиртове бродіння,
виноматеріали,
дріжджовий осад,
настоювання,
автоліз,
білі столові вина
Issue Date: 2023
Publisher: ХНТУ
Citation: Пугачова, В. В. Дослідження впливу технологічних прийомів на якість білих столових вин : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / В. В. Пугачова ; керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 80с.
Abstract: В роботі проведені дослідження впливу технологічних прийомів на якість білих столових вин. Експериментально встановлено, що настоювання виноматеріалів на дріжджових осадах в контрольованих умовах сприяє поліпшенню якості білих столових вин. Обґрунтовано доцільність використання активних сухих дріжджів для зброджування сусла і отримання виноматеріалів на дріжджових осадах. Проведені дослідження впливу настоювання виноматеріалів з дріжджовими осадами на фізико-хімічні та органолептичні показники отриманих виноматеріалів і вин. Установлені технологічні режими, які дозволяють отримати оптимальний вміст у виноматеріалах продуктів автолізу дріжджових клітин, для поліпшення органолептичних показників білих столових вин. На основі проведених досліджень удосконалена технологічна схема виробництва білих столових вин за рахунок використання прийому настоювання виноматеріалів на дріжджовому осаді в контрольованих умовах. Розглянуті основні заходи з охорони праці, що дозволяють підвищити рівень безпеки працюючих, розглянуті правила безпеки при роботі на окремих видах устаткування.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1125
Appears in Collections:Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.