Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1126
Title: Удосконалення технології білих столових вин шляхом інтенсифікації процесу спиртового бродіння
Authors: Цибенко, Марія Олегівна
Keywords: Виноград,
Леанка,
Ркацителі,
Совіньон блан,
сусло,
активні сухі дріжджі,
диоксид кремнію,
желатин,
бентоніт,
інтенсифікація,
спиртове бродіння,
виноматеріали,
білі столові вина
Issue Date: 2023
Publisher: ХНТУ
Citation: Цибенко, М. О. Удосконалення технології білих столових вин шляхом інтенсифікації процесу спиртового бродіння : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / М. О. Цибенко ; керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 103с.
Abstract: В роботі проведені дослідження, направлені на підвищення якості білих столових вин. Експериментально встановлена можливість ефективного використання культур активних дріжджів, а також різних препаратів для освітлення сусла і виноматеріалів для поліпшення якості білих столових вин. Обґрунтовано доцільність використання активних сухих дріжджів, а також різних препаратів для освітлення сусла і виноматеріалів для інтенсифікації процесу спиртового бродіння, підібрані оптимальні дозування препаратів для освітлення. Установлені технологічні прийоми, які дозволяють скоротити час технологічних операцій виробництва білих столових вин, підвищити органолептичні показники білих столових вин за рахунок використання активних сухих дріжджів, а також різних препаратів для освітлення. На основі проведених досліджень удосконалена технологія і апаратурно-технологічна схема виробництва білих столових вин за рахунок застосування культур активних сухих дріжджів, а також комплексного використання препаратів для освітлення сусла і виноматеріалів. Розглянуті заходи з охорони праці, дозволять підвищити рівень безпеки працюючих, забезпечити зручність виконання технологічних операцій, підвищити культуру виробництва.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1126
Appears in Collections:Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.