Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244| Title: | Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки |
| Authors: | Ословська, В. О. |
| Keywords: | Молочна промисловість молоко коров’яче незбиране молоко пряжене ряжанка технологія виробничий контроль аналіз ризиків безпека показники якості |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | ХНТУ |
| Citation: | Ословська, В. О. Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / В. О. Ословська ; наук. керівник ст. викл. Т. А. Юрова. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 87 с. |
| Abstract: | В літературно-теоретичній частині розглянуто стан та тенденції розвитку вітчизняної молочної галузі. Наведено асортимент кисломолочних продуктів, визначено можливі дефекти смаку та консистенції, причини їх появи. В технологічній частині наведена характеристика та вимоги до незбираного коров’ячого молока та закваски в виробництві ряжанки. Запропонована технологічна схема виробництва ряжанки резервуарним способом. Виконано технологічні розрахунки, обрано сучасне обладнання. Складена схема хіміко-технологічного контролю. На основі аналізу ризиків визначено критичні контрольні точки при виробництві ряжанки та розроблено процедури моніторингу та коригувальні дії. Результати роботи зведено в план НАССР. Обрано об’єкти дослідження та визначено органолептичні показники ряжанки з масовою часткою жиру 4%. Дегустаційним методом проведена балова оцінка дослідних зразків. Розглянуто правила охорони праці для працівників підприємств по переробці молока. Зроблено висновки по роботі. |
| URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244 |
| Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Ословська В. О. Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки.pdf | 498.25 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.