Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244
Title: Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки
Authors: Ословська, В. О.
Keywords: Молочна промисловість
молоко коров’яче незбиране
молоко пряжене
ряжанка
технологія
виробничий контроль
аналіз ризиків
безпека
показники якості
Issue Date: 2025
Publisher: ХНТУ
Citation: Ословська, В. О. Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / В. О. Ословська ; наук. керівник ст. викл. Т. А. Юрова. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 87 с.
Abstract: В літературно-теоретичній частині розглянуто стан та тенденції розвитку вітчизняної молочної галузі. Наведено асортимент кисломолочних продуктів, визначено можливі дефекти смаку та консистенції, причини їх появи. В технологічній частині наведена характеристика та вимоги до незбираного коров’ячого молока та закваски в виробництві ряжанки. Запропонована технологічна схема виробництва ряжанки резервуарним способом. Виконано технологічні розрахунки, обрано сучасне обладнання. Складена схема хіміко-технологічного контролю. На основі аналізу ризиків визначено критичні контрольні точки при виробництві ряжанки та розроблено процедури моніторингу та коригувальні дії. Результати роботи зведено в план НАССР. Обрано об’єкти дослідження та визначено органолептичні показники ряжанки з масовою часткою жиру 4%. Дегустаційним методом проведена балова оцінка дослідних зразків. Розглянуто правила охорони праці для працівників підприємств по переробці молока. Зроблено висновки по роботі.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.