Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2246| Title: | Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока |
| Authors: | Сонічева, С. О. В. |
| Keywords: | Безлактозне молоко технологічна експертиза якість безпечність система НАССР |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | ХНТУ |
| Citation: | Сонічева, С. О. В. Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / С. О. В. Сонічева ; наук. керівник канд. техн. наук, доц. Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 84 с. |
| Abstract: | В літературно-теоретичній частині наведено аналіз світового ринку безлактозних молочних продуктів і сучасні тенденції виробництва безлактозного молока; охарактеризовано хімічний склад та особливості переробки молока без лактози. В технологічній частині проведено вибір та дано характеристику сировини для виробництва безлактозного молока; зазначено основні етапи технологічного процесу виробництва, використання ферменту лактази та альтернативних методів усунення лактози; наведено вплив технологічних параметрів на органолептичні властивості для збереження поживної цінності продукту. В роботі розроблені елементи системи НАССР з визначенням критичних контрольних точок, у розділі з організації контролю якості продукції наведено результати перевірки відповідності різних торгових марок виробництва безлактозного молока, запропоновано методики, для дослідження фізико-хімічних показників якості. У розділі з охорони праці розроблені заходи з безпечності роботи на молокопереробному підприємстві. |
| URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2246 |
| Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Сонічева С. О. В. Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока.pdf | 183.87 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.