Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2246
Title: Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока
Authors: Сонічева, С. О. В.
Keywords: Безлактозне молоко
технологічна експертиза
якість
безпечність
система НАССР
Issue Date: 2025
Publisher: ХНТУ
Citation: Сонічева, С. О. В. Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / С. О. В. Сонічева ; наук. керівник канд. техн. наук, доц. Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 84 с.
Abstract: В літературно-теоретичній частині наведено аналіз світового ринку безлактозних молочних продуктів і сучасні тенденції виробництва безлактозного молока; охарактеризовано хімічний склад та особливості переробки молока без лактози. В технологічній частині проведено вибір та дано характеристику сировини для виробництва безлактозного молока; зазначено основні етапи технологічного процесу виробництва, використання ферменту лактази та альтернативних методів усунення лактози; наведено вплив технологічних параметрів на органолептичні властивості для збереження поживної цінності продукту. В роботі розроблені елементи системи НАССР з визначенням критичних контрольних точок, у розділі з організації контролю якості продукції наведено результати перевірки відповідності різних торгових марок виробництва безлактозного молока, запропоновано методики, для дослідження фізико-хімічних показників якості. У розділі з охорони праці розроблені заходи з безпечності роботи на молокопереробному підприємстві.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2246
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.