Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2250
Title: Проєкт цеху переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин продуктивністю 1500 т/сезон
Authors: Кахраманова, А. С.
Keywords: Малина
ожина
чорна смородина
м’язга
ферментні препарати
сік
вичавки
сусло
цукровий сироп
активні сухі дріжджі
виноматеріали сухі
вино напівсолодке
осади
прийомка
дроблення
сульфітація
настоювання
відділення сусла
освітлення
бродіння
декантація
обробка бентонітом
купажування
пастеризація
фільтрація
зберігання
Issue Date: 2025
Publisher: ХНТУ
Citation: Кахраманова, А. С. Проєкт цеху переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин продуктивністю 1500 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. С. Кахраманова ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. Т. О. Кузьміна. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 89 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена проєктуванню технології переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин. Складено техніко-економічне обґрунтування будівництва виноробного підприємства. Пропонується асортимент вироблюваної продукції, розглянута характеристика сировини та допоміжних матеріалів. Розроблено технологічну схему переробки ягід з виробництвом напівсолодких вин. Пропонуються інноваційні рішення з підвищення виходу соку шляхом настоювання м’язги з обробкою ферментними препаратами. Освітлення соку, проводиться прискореним способом з використанням декантеру, сепаратору, фільтру. Готування напівсолодких вин здійснюється шляхом купажування сухих виноматеріалів з цукровим сиропом і наступною пастеризацію. Проведено технологічні розрахунки продуктів. Виконано розрахунок кількості і підбір технологічного устаткування італійських виробників. Проведено розрахунки енергоресурсів (пари, холоду, води і електроенергії). Запропоновано заходи з переробки вторинної сировини. Запропоновано систему контролю якості на основі HACCP. Прийняті рішення по будівництву головного виробничого корпусу і спроєктований генеральний план підприємства. Запропоновано схему автоматизації виробничої лінії. Передбачені заходи з інженерії безпеки та охорони навколишнього середовища. Отримані результати підтверджують ефективність і доцільність впровадження технології, спрямованої на якісне та стабільне виробництво напівсолодких ягідних вин.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2250
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.