Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2251
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРибальська, Є. В.-
dc.date.accessioned2025-10-24T12:01:25Z-
dc.date.available2025-10-24T12:01:25Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationРибальська, Є. В. Проєкт цеху переробки винограду з виробництвом коньячних виноматеріалів продуктивністю 2300 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / Є. В. Рибальська ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. М. І. Валько. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 85 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2251-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі спроектовано цех переробки винограду для виробництва коньячних виноматеріалів. Описано характеристики основної сировини та допоміжних матеріалів, запропоновано асортимент готової продукції. Технологічна схема переробки винограду відповідає сучасним вимогам галузі та базується на використанні високотехнологічного обладнання провідних європейських виробників. Ключовою особливістю розробленої технології є поточність виробничого процесу – від надходження сировини до отримання готових виноматеріалів. Запропонована схема включає прискорене освітлення сусла із застосуванням охолодження та флотації, а також бродіння сусла в потоці. Проведено комплексні технологічні розрахунки, що включають визначення витрат основної та допоміжної сировини, розрахунок кількості та вибір технологічного обладнання. Окрім цього, виконано розрахунок енергетичних потреб виробництва (споживання пари, холоду, води та електроенергії). Особлива увага приділена питанням технохімічного та мікробіологічного контролю якості продукції. Робота містить оцінку можливих ризиків виробництва, ідентифікацію небезпечних чинників та розробку заходів щодо їх запобігання та моніторингу. Запроєктовано систему автоматизації ключових технологічних процесів, включаючи переробку винограду та освітлення сусла. Розглянуто питання будівництва головного виробничого корпусу та проєктування генерального плану підприємства. Значна увага приділена аспектам інженерії безпеки та екологічної стійкості виробництва.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectМезгаuk_UA
dc.subjectгребеніuk_UA
dc.subjectвичавкиuk_UA
dc.subjectсусло-самопливuk_UA
dc.subjectпресове суслоuk_UA
dc.subjectвиноматеріал коньячнийuk_UA
dc.subjectпрепарати для освітленняuk_UA
dc.subjectсуслові осадиuk_UA
dc.subjectактивні сухі дріжджіuk_UA
dc.subjectдріжджові осадиuk_UA
dc.subjectприйомкаuk_UA
dc.subjectдробленняuk_UA
dc.subjectпресуванняuk_UA
dc.subjectохолодженняuk_UA
dc.subjectфлотаційне освітленняuk_UA
dc.subjectзброджуванняuk_UA
dc.subjectпереливкаuk_UA
dc.subjectзберігання на осадіuk_UA
dc.subjectфільтрація осадівuk_UA
dc.titleПроєкт цеху переробки винограду з виробництвом коньячних виноматеріалів продуктивністю 2300 т/сезонuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.