Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2252Full metadata record
| DC Field | Value | Language |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Черниш, А. О. | - |
| dc.date.accessioned | 2025-10-24T12:01:31Z | - |
| dc.date.available | 2025-10-24T12:01:31Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Черниш, А. О. Проєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. О. Черниш ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. Т. О. Кузьміна. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 93 с. | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2252 | - |
| dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі спроєктовано цех з переробки білих сортів винограду для виробництва сухокріплених виноматеріалів, призначених для виготовлення спеціальних вин типу херес. Проведено техніко-економічне обґрунтування будівництва виноробного підприємства та сформовано прогнозований асортимент готової продукції. Надано характеристику сировини й допоміжних матеріалів, розроблено технологічну схему, яка передбачає короткочасну мацерацію м’язги, доливне зброджування сусла, спиртування та стабілізаційну обробку виноматеріалів. Виконано технологічні розрахунки щодо виходу продуктів, втрат і відходів, витрат допоміжних матеріалів і енергоресурсів. Здійснено підбір обладнання та визначено його необхідну кількість. Описано заходи з переробки виробничих відходів, організацію техно-хімічного й мікробіологічного контролю із визначенням критичних контрольних точок. Розроблено схему автоматизації виробничих процесів. Подано рішення з компонування головного виробничого корпусу, генерального плану підприємства. Розглянуті основні питання інженерії безпеки та захисту навколишнього середовища. | uk_UA |
| dc.language.iso | other | uk_UA |
| dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
| dc.subject | М’язга | uk_UA |
| dc.subject | гребені | uk_UA |
| dc.subject | сусло | uk_UA |
| dc.subject | активні сухі дріжджі | uk_UA |
| dc.subject | спирт-ректифікат | uk_UA |
| dc.subject | сухокріплений виноматеріал | uk_UA |
| dc.subject | суслові та дріжджові осади | uk_UA |
| dc.subject | дроблення | uk_UA |
| dc.subject | гребеневідділення | uk_UA |
| dc.subject | сульфітація | uk_UA |
| dc.subject | мацерація м’язги | uk_UA |
| dc.subject | відділення сусла | uk_UA |
| dc.subject | відстоювання | uk_UA |
| dc.subject | бродіння | uk_UA |
| dc.subject | спиртування | uk_UA |
| dc.subject | освітлення | uk_UA |
| dc.subject | фільтрація | uk_UA |
| dc.subject | зберігання | uk_UA |
| dc.title | Проєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезон | uk_UA |
| dc.type | Other | uk_UA |
| Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Черниш А. О. Проєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів ...pdf | 466.28 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.