Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2252
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧерниш, А. О.-
dc.date.accessioned2025-10-24T12:01:31Z-
dc.date.available2025-10-24T12:01:31Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЧерниш, А. О. Проєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. О. Черниш ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. Т. О. Кузьміна. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 93 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2252-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі спроєктовано цех з переробки білих сортів винограду для виробництва сухокріплених виноматеріалів, призначених для виготовлення спеціальних вин типу херес. Проведено техніко-економічне обґрунтування будівництва виноробного підприємства та сформовано прогнозований асортимент готової продукції. Надано характеристику сировини й допоміжних матеріалів, розроблено технологічну схему, яка передбачає короткочасну мацерацію м’язги, доливне зброджування сусла, спиртування та стабілізаційну обробку виноматеріалів. Виконано технологічні розрахунки щодо виходу продуктів, втрат і відходів, витрат допоміжних матеріалів і енергоресурсів. Здійснено підбір обладнання та визначено його необхідну кількість. Описано заходи з переробки виробничих відходів, організацію техно-хімічного й мікробіологічного контролю із визначенням критичних контрольних точок. Розроблено схему автоматизації виробничих процесів. Подано рішення з компонування головного виробничого корпусу, генерального плану підприємства. Розглянуті основні питання інженерії безпеки та захисту навколишнього середовища.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectМ’язгаuk_UA
dc.subjectгребеніuk_UA
dc.subjectсуслоuk_UA
dc.subjectактивні сухі дріжджіuk_UA
dc.subjectспирт-ректифікатuk_UA
dc.subjectсухокріплений виноматеріалuk_UA
dc.subjectсуслові та дріжджові осадиuk_UA
dc.subjectдробленняuk_UA
dc.subjectгребеневідділенняuk_UA
dc.subjectсульфітаціяuk_UA
dc.subjectмацерація м’язгиuk_UA
dc.subjectвідділення суслаuk_UA
dc.subjectвідстоюванняuk_UA
dc.subjectбродінняuk_UA
dc.subjectспиртуванняuk_UA
dc.subjectосвітленняuk_UA
dc.subjectфільтраціяuk_UA
dc.subjectзберіганняuk_UA
dc.titleПроєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезонuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.