Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2241
Title: Технологічна експертиза та оцінка якості безалкогольних напоїв
Authors: Лук’янченко, Ю. О.
Keywords: Безалкогольні напої
вода
цукор
діоксид вуглецю
сухі речовини
Issue Date: 2025
Publisher: ХНТУ
Citation: Лук’янченко, Ю. О. Технологічна експертиза та оцінка якості безалкогольних напоїв : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / Ю. О. Лук’янченко ; наук. керівник ст. викл. Т. А. Юрова. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 97 с.
Abstract: У роботі проведено огляд стану ринку безалкогольних напоїв в Україні, проаналізовано сучасний асортимент безалкогольних напоїв, фактори впливу та перспективні напрями розвитку. Представлено характеристику сировини для виробництва безалкогольних солодких газованих напоїв. Розроблено оптимальну технологічну схему виробництва безалкогольного солодкого газованого напою «Лимонад», виконано технологічні розрахунки необхідної сировини, зроблено підбір та розраховано кількість технологічного обладнання, наведено необхідні заходи хіміко-технологічного контролю виробництва напою. Проведено аналіз впровадження програм-передумов на виробництві безалкогольного солодкого газованого напою «Лимонад», ідентифіковані небезпечні чинники і проаналізовано їх ризики. Розроблено план НАССР. Проаналізовано склад зразків безалкогольних солодких газованих напоїв «Лимонад» ТМ «Оболонь», «Біола» та «ЗлатаВода», визначено кислотність та масову частку сухих речовин. Здійснено їх сенсорний аналіз за розробленою 5-бальною шкалою оцінки, шляхом побудови сенсорної діаграми та розрахунку комплексних показників якості. У розділі з охорони праці представлено заходи, що забезпечують збереження здоров’я та життя працівників підприємств харчової промисловості.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2241
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.