Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2251| Title: | Проєкт цеху переробки винограду з виробництвом коньячних виноматеріалів продуктивністю 2300 т/сезон |
| Authors: | Рибальська, Є. В. |
| Keywords: | Мезга гребені вичавки сусло-самоплив пресове сусло виноматеріал коньячний препарати для освітлення суслові осади активні сухі дріжджі дріжджові осади прийомка дроблення пресування охолодження флотаційне освітлення зброджування переливка зберігання на осаді фільтрація осадів |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | ХНТУ |
| Citation: | Рибальська, Є. В. Проєкт цеху переробки винограду з виробництвом коньячних виноматеріалів продуктивністю 2300 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / Є. В. Рибальська ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. М. І. Валько. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 85 с. |
| Abstract: | У кваліфікаційній роботі спроектовано цех переробки винограду для виробництва коньячних виноматеріалів. Описано характеристики основної сировини та допоміжних матеріалів, запропоновано асортимент готової продукції. Технологічна схема переробки винограду відповідає сучасним вимогам галузі та базується на використанні високотехнологічного обладнання провідних європейських виробників. Ключовою особливістю розробленої технології є поточність виробничого процесу – від надходження сировини до отримання готових виноматеріалів. Запропонована схема включає прискорене освітлення сусла із застосуванням охолодження та флотації, а також бродіння сусла в потоці. Проведено комплексні технологічні розрахунки, що включають визначення витрат основної та допоміжної сировини, розрахунок кількості та вибір технологічного обладнання. Окрім цього, виконано розрахунок енергетичних потреб виробництва (споживання пари, холоду, води та електроенергії). Особлива увага приділена питанням технохімічного та мікробіологічного контролю якості продукції. Робота містить оцінку можливих ризиків виробництва, ідентифікацію небезпечних чинників та розробку заходів щодо їх запобігання та моніторингу. Запроєктовано систему автоматизації ключових технологічних процесів, включаючи переробку винограду та освітлення сусла. Розглянуто питання будівництва головного виробничого корпусу та проєктування генерального плану підприємства. Значна увага приділена аспектам інженерії безпеки та екологічної стійкості виробництва. |
| URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2251 |
| Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Рибальська Є. В. Проєкт цеху переробки винограду з виробництвом коньячних виноматеріалів ...pdf | 447.99 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.