Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2252| Title: | Проєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезон |
| Authors: | Черниш, А. О. |
| Keywords: | М’язга гребені сусло активні сухі дріжджі спирт-ректифікат сухокріплений виноматеріал суслові та дріжджові осади дроблення гребеневідділення сульфітація мацерація м’язги відділення сусла відстоювання бродіння спиртування освітлення фільтрація зберігання |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | ХНТУ |
| Citation: | Черниш, А. О. Проєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. О. Черниш ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. Т. О. Кузьміна. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 93 с. |
| Abstract: | У кваліфікаційній роботі спроєктовано цех з переробки білих сортів винограду для виробництва сухокріплених виноматеріалів, призначених для виготовлення спеціальних вин типу херес. Проведено техніко-економічне обґрунтування будівництва виноробного підприємства та сформовано прогнозований асортимент готової продукції. Надано характеристику сировини й допоміжних матеріалів, розроблено технологічну схему, яка передбачає короткочасну мацерацію м’язги, доливне зброджування сусла, спиртування та стабілізаційну обробку виноматеріалів. Виконано технологічні розрахунки щодо виходу продуктів, втрат і відходів, витрат допоміжних матеріалів і енергоресурсів. Здійснено підбір обладнання та визначено його необхідну кількість. Описано заходи з переробки виробничих відходів, організацію техно-хімічного й мікробіологічного контролю із визначенням критичних контрольних точок. Розроблено схему автоматизації виробничих процесів. Подано рішення з компонування головного виробничого корпусу, генерального плану підприємства. Розглянуті основні питання інженерії безпеки та захисту навколишнього середовища. |
| URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2252 |
| Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Черниш А. О. Проєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів ...pdf | 466.28 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.